Приветствую Вас Гость
Понедельник
29.04.2024
11:38

Портал г.Вишневого

Реклама в бегущей строке
Добавить Новость
Добавить новость
Наш Форум
Наш Форум
Меню сайта
Форма входа
Мини-чат
Поиск
Наш опрос
Кого бы вы хотели видеть в мерском кресле
Всего ответов: 1006
Архив записей
Кто сегодня был
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Информ партнеры
© Вишневе - офіційний сайт міської ради
Управління Міським Господарством
Інформаційний портал
Інформаційний портал
Погода
Ближайший праздник
Праздники Украины
Случайное Фото
Выбрать язык
Web камера
Наш Форум
Главная » 2012 » Декабрь » 21 » Рятувальний човен від холоду
Рятувальний човен від холоду
11:20

Такої лютої та морозної зими в Україні досить давно не було, тим паче з першого її місяця. З настанням морозів підвищився і ризик отримання різної важкості травм та обмороження.


Якщо ви побачили в кінці жовтневої намет, не дивуйтеся, і не гадайте, що то відкрилося чи хто до нас завітав. За розпорядженням міського голови, в місті відкрився пункт обігріву. До нього може завітати будь-хто. Гостей зустріне черговий МНС та боєць громадського формування «Спецзагін «Дельта». Чергування працівників цих служб ведеться цілодобово. У пункті обігріву вас пригостять чаєм із печивом і бутербродами. Навіть ковдри є для тих, хто дуже сильно замерз. На випадок екстрених ситуацій, пов’язаних із відмороженням чи поганим самопочуттям, чергові готові викликати «швидку», або ж самі нададуть першу медичну допомогу, адже ліки у наметі також присутні.

Для того, щоб звести намет для обігріву, знадобилося чимало зусиль. За словами заступника начальника комунального підприємства «Управління міським господарством» Сергія Великого, працівники комунальних служб розчистили територію для облаштування пункту обігріву та проклали лінію електропередач.

Командир громадського формування «Спецзагін «Дельта» Сергій Кріпак, який безпосередньо керує всім, що відбувається на території намету, розповів, що ведеться журнал обліку, в якому записують особисті дані відвідувачів. У записах зазначають прізвище, ім’я та по-батькові, а також вказують рік народження. Завдяки таким «наметним даним» минулого року виявили трьох людей, які були в розшуку.

Коли ми відвідали намет, у ньому за столом сиділи люди, які дружньо спілкувалися один з одним. Хтось розташувався ближче до обігрівачів, аби зігрітися, хтось читав газету та не відволікався на зовнішні подразники, на кшталт оператора з камерою та журналіста.



Прихисток від холодів у наметі можуть знайти не тільки безхатьки, а й усі інші люди, яким потрібно терміново зігрітися. Теплом тут забезпечують навіть тварин. З-під столу, який стоїть у наметі, нас одразу зустрів гучний гавкіт. Як виявилося, ґвалт учинила найменша із трьох собак, які не тільки гріються, але й охороняють пункт обігріву.

Також вишнівчани мають знати, що по допомогу у випадку переохолоджень і обморожень можна звернутися до міської лікарні та «швидкої допомоги», де кожного також обігріють та нададуть невідкладну поміч. Більше пунктів обігріву у Вишневому встановлювати поки не планують. Проте й тих, що є, наразі достатньо.

«Будьте всі гуманні,не залишайтесь осторонь,допомагайте людям, якщо вони того потребують»,- закликав заступник міського голови Сергій Пишний.

Які б морози не були, але найголовніше залишатися людяними. Не проходьте повз людини, яка впала чи погано себе почуває. Кожен з нас може змінити світ — варто тільки частіше робити добрі вчинки.

Тетяна Дорошенко



Перші дії при переохолоджені та відморожені:

1. Не панікувати.

2. Викликати «швидку».

3. Для відновлення кровообігу в уражених тканинах – зігріти кінцівки.

4. Віднести постраждалого до приміщення. Зняти з нього взуття, шкарпетки та рукавиці.

1-ий ступінь обмороження:

Місця обмороження розтерти вовняною тканиною, зробити легкий масаж, накласти ватно-марлеву пов’язку.

2-4 ступені обмороження:

Важливо не робити швидке зігрівання!

Накласти на обморожену поверхню товстий шар марлі, вати, знову марлі, потім плівки. Потрібно зафіксувати уражені частини тіла, використовуючи підручні засоби. Постраждалому дати випити теплої води та трішечки алкоголю, нагодувати гарячою їжею.

Важливо не розтирати снігом та оліями, а при глибокому обмороженні не розтирати спиртом.



У сусідів
Загалом в Україні відкрито вже півтори тисячі пунктів обігріву. Із них десять працюють у сусідній столиці, по одному в кожному районі. Вони також, як і вишнівський намет, користуються неабиякою популярністю та працюють цілодобово. Окрім чаю, печива та бутербродів, безхатченків у Києві годують печеною картоплею.
Просмотров: 914 | Добавил: vishneve | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: