Приветствую Вас Гость
Среда
24.04.2024
23:33

Портал г.Вишневого

Реклама в бегущей строке
Добавить Новость
Добавить новость
Наш Форум
Наш Форум
Меню сайта
Форма входа
Мини-чат
Поиск
Наш опрос
Кого бы вы хотели видеть в мерском кресле
Всего ответов: 1006
Архив записей
Кто сегодня был
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Информ партнеры
© Вишневе - офіційний сайт міської ради
Управління Міським Господарством
Інформаційний портал
Інформаційний портал
Погода
Ближайший праздник
Праздники Украины
Случайное Фото
Выбрать язык
Web камера
Наш Форум
Главная » 2013 » Март » 25 » Чи справді швидка?
Чи справді швидка?
13:55

Нещодавно стало відомо, що пункт невідкладної медичної допомоги з південної частини міста Вишневого перевели до Хотова. Це викликало масове обурення серед місцевого населення. Наші журналісти вирішили з’ясувати ситуацію.


З початку поточного року набрала чинності нова медична реформа сутність якої зокрема полягає у поділі швидкої допомоги на екстрену і невідкладну.

Екстрена медична допомога обслуговує: інсульти, інфаркти, ДТП, виражений біль грудної клітини, ускладнені гіпертонічні хвороби, важкі травми, кровотечі, раптові виникнення задишки, судоми і всі вуличні виклики. Невідкладна - загострення всіх хронічних захворювань, ГРВІ, алкогольну інтоксикацію і неускладнені гіпертонічні хвороби.

Нині Вишневе обслуговує чотири бригади швидкої медичної допомоги, три з яких екстрені. Дві знаходяться у північній частині міста, на вулиці Жовтнева у приміщенні вишнівської міської лікарні. Інша бригада екстреної допомоги базується на вулиці Святоюріївська, де раніше працював персонал центральної районної лікарні, що знаходиться в Боярці.

Проте завідуюча пунктом невідкладної допомоги Вишневого Софія Голомишкіна зазначає: «На Святоюріївській постійного базування немає, туди можна прийти, але, якщо бригада на виклику – там нікого не буде».

Пункт невідкладної медичної допомоги дійсно перенесли до селища Хотів. І як стало відомо, цьому факту є пояснення. Зважаючи на те, що район обслуговування дуже великий, логічно розташовувати медичну допомогу в середині. Таким центром виявився Хотів.

Звісно, вишнівчани не задоволені таким рішенням, їм тепер доводиться довше чекати на швидку адже відстань яку потрібно подолати медикам становить більше 15 кілометрів, а зважаючи на стан доріг і можливі затори на дорогах оптимістичний настрій зникає. Крім того швидка обслуговує й села поблизу Вишневого. Тому навантаження чимале.

Згідно слів головного районного лікаря Василя Кравченка: «За ініціативи адміністрації району було проведено виробничу нараду, за участі виконуючого обов’язки головного лікаря Вишневого Володимира Гарбара та заступника міського голови Сергія Пишного. Під час наради було прийнято рішення про створення додаткової бригади невідкладної медичної допомоги у Вишневому».

Виконуючий обов’язки головного лікаря міської лікарні Вишневого Володимир Грабар акцентував: «Вже є домовленість з головним лікарем району Василем Кравченко про надання додаткової медичної машини. Офіційні аспекти з цього питання планують вирішити протягом тижня».

Бригаду скоріш за все розташують на Святоюріївській вулиці, в одному приміщенні з екстреною допомогою. За словами Василя Кравченка, це було б логічно, враховуючи те, що місто поділене залізничними коліями на дві частини і часто може бути зачиненим переїзд. Але все ж таки місце розташування поки що не обрано остаточно і може змінитись.

Важливо знати, що міські райони повинні обслуговуватись екстреною медичною допомогою за 10 хв., сільська місцевість за 20 хв. Невідкладна допомога може їхати на виклик не більше двох годин. Окрім того невідкладна може обслуговувати й екстрені виклики.

Як зазначила завідуюча пунктом невідкладної допомоги Вишневого Софія Голомишкіна: «Якщо хворий неправильно охарактеризував свій стан і йому потрібна не невідкладна, а екстрена швидка – ми не залишимо його без допомоги».

Ситуацію прокоментував і заступник міського голови Сергій Пишний: «Раніше у Вишневому базувалася швидка від вишнівської лікарні, а у південній частині були дві бригади швидкої від центральної районної лікарні. Сьогодні ЦРЛ вивела свої бригади з території Вишневого. Зараз створюється додаткова бригада. Тобто ми нічого не втрачаємо, а створюємо додатково і паніки не повинно бути. Повноцінно нова бригада має почати працювати приблизно за два тижні».

Для того щоб здійснити виклик невідкладної допомоги у північній частині Вишневого дзвоніть за номером: 5-55-50, для південної частини - 9-45-52, екстрену допомогу викликайте за тел. 5-59-03.

© Офіційний портал міста Вишневе

Просмотров: 1026 | Добавил: vishneve | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: