Приветствую Вас Гость
Пятница
26.04.2024
08:56

Портал г.Вишневого

Реклама в бегущей строке
Добавить Новость
Добавить новость
Наш Форум
Наш Форум
Меню сайта
Форма входа
Мини-чат
Поиск
Наш опрос
Кого бы вы хотели видеть в мерском кресле
Всего ответов: 1006
Архив записей
Кто сегодня был
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Информ партнеры
© Вишневе - офіційний сайт міської ради
Управління Міським Господарством
Інформаційний портал
Інформаційний портал
Погода
Ближайший праздник
Праздники Украины
Случайное Фото
Выбрать язык
Web камера
Наш Форум
Главная » 2015 » Ноябрь » 11 » Фонтан у центрі Вишневого
Фонтан у центрі Вишневого
23:19

Розбудова паркової зони в самому центрі нашого міста почалася декілька місяців тому. Спочатку було зроблено тротуари, потім — облагороджено саму паркову зону, встановлено нові лави. Не так давно місцева влада закінчила спорудження нових сучасних клумб обабіч відремонтованого ультрасучасного стадіону. Але й це не все — нарешті вишнівчани дочекалися свого власного фонтану.

 

Проект забудови було підготовлено досить давно. Враховуючи те, якими темпами йде робота, комунальники обіцяють вже буквально за декілька тижнів запустити новенький фонтан у дію. Довго вирішували, що саме буде завершальним штрихом на новому каскаді дизайнерських клумб, та, отримавши численні прохання мешканців міста, обрали-таки саме фонтан.

 

«Новий фонтан буде споруджено на місці, де раніше стояла скульптура хлопчика з птахою. Саму скульптуру ми обережно зняли зі свого місця, зараз працюємо над фундаментом майбутнього фонтану, а як тільки  роботу закінчимо, то перенесемо хлопчика трішки далі, в паркову зону, десь на алею біля стадіону», — розповідає один із працівників комунальної служби Роман. «Ми його ні в якому разі не збираємося десь прибирати та ховати, багато людей вже запитують, а де ж дівся хлопчик і що тут відбувається, та можемо заспокоїти: він просто змінить місце проживання», — говорить будівельник.

Популярну скульптуру в центрі міста знають всі вишнівчани. Хтось, жартуючи, називав її «пам’ятником Бетмену», хтось бачив у ньому свого власного «Маннекен Піс» (Пісяючий хлопчик, одна з найвідоміших скульптур Брюсселя), інші ж йменували не інакше, як символ Вишневого. Та можемо спати спокійно: улюбленець перехожих нарешті переїде в інше місце, саме зараз йому підбирають необхідну територію.

 

А чутки щодо побудови фонтану почали ходити по місту чи не з того самого дня, як звичайну прибудинкову зону почали перероблювати в комфортний парк. «Ми давно чекали цього, наші знайомі навіть зверталися до когось із міської ради, щоб нам нарешті в парку зробили фонтан. Це була просто мрія! Так хочеться, коли тепла погода, прогулятися з малечею по парку, посидіти на лавці та послухати дзюрчання водички. Дякуємо, що робите це для нас!», — поділилася своїми думками місцева жителька, Світлана, мати двох діточок.  Тож можемо тільки привітати вишнівчан: вже зовсім скоро наша загальна мрія збудеться!

_______________________________________________________________________

1 сентября 2012 года заработал первый фонтан в одном из жилых микрорайонов Вишневого. У этого фонтана длинная история. Его начали строить еще в 2002 году. Рабочие приходили и уходили, но за десять лет дело дальше забетонированной чаши фонтана не продвинулось.

 

Фонтан с круглой чашей диаметром 6 м стал настоящим украшением жилого массива. В центре фонтана расположен каменный цветок в обрамлении струй воды. Водную картину создают 18 одноструйных форсунок "Комет", "выстреливающих" струи на высоту до трех метров и центральная пенная форсунка "Шпрудлер" с высотой струи до полуметра.

 

Особенно эффектно фонтан смотрится в вечернее время, когда его струи подсвечены светодиодными RGB-фарами. Динамическая подсветка управляется специальной программой.

 

Кроме того, автоматика фонтана обеспечивает контроль уровня воды, защиту от коротких замыканий и тепловую защиту насосов, программирует время включения/выключения фонтана, контролирует температуру и влажность в подземной насосной камере, расположенной рядом с фонтаном.

 

Фонтан соответствует самым жестким требованиям безопасности и при этом прост в обслуживании. А консервация на зимний период не доставит больших хлопот.

 

Просмотров: 864 | Добавил: vishneve | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: