Приветствую Вас Гость
Четверг
28.03.2024
11:25

Портал г.Вишневого

Реклама в бегущей строке
Добавить Новость
Добавить новость
Наш Форум
Наш Форум
Меню сайта
Форма входа
Мини-чат
Поиск
Наш опрос
Кого бы вы хотели видеть в мерском кресле
Всего ответов: 1006
Архив записей
Кто сегодня был
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Информ партнеры
© Вишневе - офіційний сайт міської ради
Управління Міським Господарством
Інформаційний портал
Інформаційний портал
Погода
Ближайший праздник
Праздники Украины
Случайное Фото
Выбрать язык
Web камера
Наш Форум
Главная » 2012 » Ноябрь » 20 » Місто Вишневе має бути з гарячою водою !
Місто Вишневе має бути з гарячою водою !
22:46

Проблема теплої води замість гарячої виникла в місті ще 8 листопада. Всі вишнівчани помітили, що температура гарячої води в крані та в опалювальних батареях різко знизилася. Від шквалу дзвінків телефони диспетчерських служб, тепловиків і керівництва міста стали червоними. Адже якщо для більшості міст Київщини відсутність гарячої води є практично нормою життя, то у Вишневому навіть кількагодинні ремонтні роботи є приводом звертатися зі скаргами у всі можливі інстанції.


Уже наступного дня під час термінової наради міський голова Ілля Діков з гіркотою проінформував: Київська область переведена в режим жорсткої економії природного газу, а у деяких випадках постачання газу для потреб обігріву соціальної сфери обсяги палива ультимативно повинні бути зменшені на 30%. Майже 5 годин тривали перемовини міського голови та представників міста з представниками газопостачальників. За результатами досить гострої дискусії, ухвалили усне рішення – до оформлення лімітів на газ містові винятково дозволено використовувати природний газ у добовому обсязі не більше 60 тис. куб. м.

Роз'ясненняситуації такоментар до цифр використання газу надав в.о. заступника міського голови з комунальних питань Олександр Волков: «Враховуючи те, що держава працює в режимі економії щодо споживання газу, котельні Вишневого в літній період уже провели максимум необхідних для зниження рівня споживання газу заходів. Завдяки цьому на початок опалювального сезону котельніміста спалювали85-90 тис. кубометрів палива замість звичних 120 тисяч.

Тепер же потрібно врізати вже й без того знижені обсяги палива фактично до 60 тисяч кубічних метрів. В іншому разі котельням, що перевищуватимуть ліміт, перекриють подачу палива. Такі умови висунуті всім населеним пунктам Київщини. І в таких жорстких рамках забезпечити населення Вишневого якісним теплом ігарячою водою практично нереально. В цьому режимі ми розподілили добові обсяги використання газу наступним чином: 1800 кубів на годину використовує центральна котельня на Київській і по 700 кубів —дві Південні котельні. Це дає можливість утримуватитемпературутеплоносія на мінімальному рівні.

Проте споживачі наших послуг, які є досить дисциплінованими платниками, цілком справедливо не сприйняли такі заходи. У неділю та понеділок мешканці міста активно телефонували до всіх комунальних служб щодо теплового режиму. Люди вимагали, щобгарячавода була саме гарячою,і не хотіли чути про проблеми.

Уже в понеділок ми дали розпорядження тепловикам трохи збільшити обсяги газу зверх ліміту та спробувати підняти температуру теплоносія. Увівторок 13 листопада на нараді ми підсумували стан речей і зрозуміли – ситуація суттєво не змінюється. Полив колгоспного поля з лійки нічого не дає.

Ми спілкувалися з колегами з інших міст Київської області. Вони, аби вкластися в ліміт і забезпечити температурну норму теплоносія для опалення, припинили подачу гарячої води повністю або частково (за графіком)».

Вимикаючи гарячу воду принаймні три дні на тиждень, місто зможе витримувати визначений з газовиками ліміт у 60 тис. кубічних метрів газу на добу. Іншого варіанту економії природного палива поки немає. Враховуючи, що саме 13 листопада відбувалася сесія міської ради, міський голова Ілля Діков виніс це гостре питання на розгляд депутатів міської ради. Ілля Валерійович докладно розповів хронологію перемовин із газопостачальниками, надав інформацію з інших міст Київщини.

Докладно про стан речей доповів і Олександр Волков, якийвисунув усього дві пропозиції на розгляд депутатів Вишневої міської ради: або заощаджувати, вимикаючи гарячу воду, або використовувати необхідну для нормального опалення міста кількість газу понад дозволений ліміт. У другому варіанті тягар відповідальності перед постачальниками газу лягає на плечі керівників міста.

Після нетривалої дискусії депутати ухвалили рішення дозволити котельням витрачати стільки газу, скільки потрібно для якісного обігріву Вишневого адже інтереси жителів міста мають бути на першому місці.

До того ж вишнівчани завжди акуратно та вчасно сплачують за комунальні послуги. Тож цілком заслуговують на якісні послуги. Якщо ж місто не виконуватиме перед ними своїх зобов’язань, то вони перестануть платити. Основним же неплатником, за словами Олександра Волкова, наразі є держава, яка має покривати різницю між закупівельною ціною природного газу та тарифами на паливо для містян.

«Якщо вишнівчани ще й перестануть платити і місто перейде до когорти неплатників, то з нами взагалі ніхто панькатися не буде і ніхто не дозволить споживати стільки, скільки нам потрібно для забезпечення підігріву води», - наголосив Олександр Волков.

Звісно, існує загроза, що газопостачальники не сприймуть позицію міста з розумінням. Існує ймовірність спроб силового варіанту відключення котелень від газоспоживання. Але міський голова Ілля Діков запевнив, що буде робити все можливе і неможливе для захисту інтересів Вишневого та дотримання нормальних стосунків з газовиками. Наразі місто самостійно намагається компенсувати навіть різницю в тарифах, що загалом має проплачувати держава. Вишневе протягом літа поточного року вже проплатило більше 2 млн цих коштів.


«НМ»
Просмотров: 1116 | Добавил: vishneve | Рейтинг: 1.0/1 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: