Приветствую Вас Гость
Пятница
29.03.2024
11:48

Портал г.Вишневого

Реклама в бегущей строке
Добавить Новость
Добавить новость
Наш Форум
Наш Форум
Меню сайта
Форма входа
Мини-чат
Поиск
Наш опрос
Кого бы вы хотели видеть в мерском кресле
Всего ответов: 1006
Архив записей
Кто сегодня был
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Информ партнеры
© Вишневе - офіційний сайт міської ради
Управління Міським Господарством
Інформаційний портал
Інформаційний портал
Погода
Ближайший праздник
Праздники Украины
Случайное Фото
Выбрать язык
Web камера
Наш Форум
Главная » 2013 » Январь » 29 » Наскільки реально звільнитися з льодового полону?
Наскільки реально звільнитися з льодового полону?
12:07

Снігова стихія знову і знову перевіряє на міцність українців. Чинити їй опір можуть не всі. У Вишневому також вистачає проблем. Проте їх планують вирішити найближчим часом.


На щотижневій нараді міського голови з комунальниками питання прибирання міста було головним. Ілля Діков укотре зазначив – боротьба зі стихією має бути безперервною та ефективною. Це питання особисто на контролі у міського голови. Нині, Ілля Діков разом зі своїми заступниками об’їжджають місто та перевіряють, чи належним чином його прибирають. За підконтрольну територію кожен начальник ЖЕДу та підприємств відповідатиме особисто.

Така жорстка позиція міської влади викликана великою кількістю скарг після новорічних свят від громадян. Така проблема існує не лише у Вишневому, але ж наші містяни звикли до комфортного пересування своєчасно прибраними вулицями. Тому і цьогоріч вимагають від комунальників таких же результатів.

Самі комунальні служби кивають у бік казначейства – зараз існує проблема з перерахунком бюджетних коштів. Отож, закупити сіль для посипання доріг стає складніше. Міський голова Ілля Діков каже – вишнівчани не повинні відчувати дискомфорту. Тож, якщо нема солі, дороги варто посипати хоча би піском.

Але проблеми з коштами – не єдине, що заважає комунальникам вчасно чистити вулиці і двори. Вони вкотре наголошують – за кілька днів випала двомісячна норма снігу, тож такий об’єм робіт потребує більше часу або додаткових робочих рук. Останніх у розпорядженні ЖЕДів чи КП «УМГ» немає.

Наша редакція вирішила перевірити, скільки за одну годину може прибрати середньостатистична жінка, та чи можна було прибрати місто від льоду за майже два місяці. Участь у журналістському експерименті взяли: автори цього матеріалу та головний редактор Вікторія Александрова.

Територію для прибирання (близько 8 кв.м. тротуару на Жовтневій) та інвентар для роботи нам люб’язно надав начальник першого ЖЕДу Григорій Зацерковний. Він, разом із майстром ЖЕДу та двірниками, провів для нас інструктаж і запропонував допомогу. Проте ми відмовились. Для чистоти експерименту. Ентузіазму та впевненості у власних силах ми мали вдосталь. Але це все зникло після кількох ударів скребками по льоду. Ми розраховували на те, що буде важко. Але щоб настільки!..

Шар льоду посередині тротуару був завтовшки 3 см, по краях – 10-15см. Тож, аби відколоти його, слід було прикладати неабияких зусиль. Окрім криги, проблем додавали і самі вишнівчани, більшість з яких висловлювали невдоволення тим, що через прибирання прохід тротуаром був дещо ускладнений. Виникає запитання: а по льоду ходити краще? Особливо в’їдливим містянам хотілося вручити скребок та лопату, хай би самі спробували попрацювати. Та бажаючих виявилося мало. За деякий час ми дійшли одностайного висновку – робота двірника дуже важка і вона не для тендітних жіночих рук. Тут потрібна груба чоловіча сила.

Вочевидь, комунальні боги зглянулись на нас, і такий сміливець знайшовся. Вишнівчанин Дмитро, проходячи повз нас, вирішив допомогти. Про чистоту експерименту ми вже не думали (через втому), тож віддали інвентар у чоловічі руки. Начальник ЖЕДу Григорій Зацерковний теж допоміг колоти лід, тож відведену територію спільними зусиллями ми прибрали за 45 хвилин.

Зауважу, що двірникам не допомагає ніхто, а територія для прибирання у кожного з них значно більша. День у день по кілька годин вони так важко працюють! І це варте поваги.

Нині у Вишневому відбувається активне прибирання прибудинкових території від льоду. Задля цих робіт залучено важку техніку, зокрема екскаватори, трактори та вантажні машини для вивезення льоду.

Таким чином безпосередньо у дворах по вул. Жовтнева працювали такі машини та працівники ЖЕД № 4.



В.о. начальника ЖЕД№4 Василь Васянович зазначив: «Дуже добре, що у нашому місті є порозуміння між комунальними підприємствами. Адже на допомогу до працівників нашого ЖЕДу сьогодні прибула техніка у складі екскаватора, який нам надав для виконання робіт Павло Дрозд, начальник «Вишнівськводоканалу».

Проте у кожній роботі існують свої складності. От, приміром, як тепер. Екскаватор зламався. Однак, на наше прохання відгукнувся начальник КП «Вишнівськтеплоенерго» Петро Трегуб. І вже зараз на дільницю, яку ми прибираємо, приїде техніка від цього підприємства. Тут буде працювати екскаватор та вантажна машина для вивезення льоду».

   

 

Василь Володимирович говорить, що раніше прибрати лід з прибудинкових територій було вельми складно через сильні морози. А тепер погодні умови посприяли прибиранню льоду, проте і зараз у деяких місцях він розколюється важко.

 


Що ж до нашого експерименту, то результат його такий – прибрати місто і справді дуже важко. Але цілком реально. Аби пришвидшити цей процес закликаємо усі громадські організації, а особливо молодіжні, самих містян та підприємства влаштовувати такі міні-суботники. Прибрати якусь частину вулиці чи двір – це допомога не лише місту, але й самим собі. До речі, експеримент наш проходив дуже весело. Адже спільна праця, як відомо, об’єднує.

 

 



Ксенія Заваліна, Марина Мандзюк

© Офіційний портал міста Вишневе

Просмотров: 950 | Добавил: vishneve | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: