Приветствую Вас Гость
Пятница
29.03.2024
01:56

Портал г.Вишневого

Реклама в бегущей строке
Добавить Новость
Добавить новость
Наш Форум
Наш Форум
Меню сайта
Форма входа
Мини-чат
Поиск
Наш опрос
Кого бы вы хотели видеть в мерском кресле
Всего ответов: 1006
Архив записей
Кто сегодня был
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Информ партнеры
© Вишневе - офіційний сайт міської ради
Управління Міським Господарством
Інформаційний портал
Інформаційний портал
Погода
Ближайший праздник
Праздники Украины
Случайное Фото
Выбрать язык
Web камера
Наш Форум
Главная » 2012 » Апрель » 19 » Роздільний збір сміття – у Вишневому
Роздільний збір сміття – у Вишневому
13:28


«Роздільний збір сміття – крок у майбутнє»

Такі написи на контейнерах для сміття скоро можна буде побачити в нашому місті майже скрізь. Від сьогодні КП «Екологія» Вишневої міської ради розпочинає реалізацію нового, екологічно та економічно вигідного проекту для нашого містароздільного збору сміття.

Така спробане перша. Але результат був один: врешті решт місто платило за утилізацію сміття. Нині ж все планується робити навпаки: щоб саме смітттєпереробні підприємства платили нам за… непотріб наших осель.

 

«Схема реалізації доволі проста, - коментує директор КП «Екологія» Сергій Нєфьодов. – ми розподіляємо сміття на дві складові: в уже існуючих контейнерах для твердих побутових відходів пропонуємо вишнівчанам збирати органічні та харчові відходи, брудну сировину тощо, а в контейнерах-сіткахсухе сміття (скло, пластик, папір, картон, консервні та пивні банки тощо).
Дуже важливо, щоб містяни нас у цьому підтримали. Адже це допоможе вирішити не тільки екологічні проблеми Вишневого, а й поповнити міський бюджет
Додаткові кошти в міському бюджетіце нові дитячі майданчики. Це облаштування місць відпочинку. Це нові зелені зони, наш комфорт і затишок.

Не секрет, що за вивіз сміття потрібно сплачувати кошти: за кожну тону - по 55 грн. Якщо додати ще й витрати на зарплату робітникам, водіям, бензинце обходиться іще дорожче. У межах міста це чимало. Звісно, органіка, як і раніше, вивозитиметься на сміттєзвалище. Але це вже потребуватиме від міста меншої кількості затрат, бо й об’єму, звісно, тепер буде менше. Та все інше сміття місто продаватиме на заводи з його переробки, яке сортуватимемо саме ми.


«Для цього у нас є спеціальна бригада робітників, котра займатиметься сортуванням і брикетуванням сміття, – продовжує Сергій Іванович. - Наступний етапреалізація. Кожну тону після відповідної обробки ми продаватимемо, в середньому, за 1 тисячу грн – зиск, як бачите, значний.
При цьому, додам, що в закупівлю контейнерів і спеціальних пресів з міського бюджету не було виділено жодної копійки. Наше підприємство отримало їх як інвестиційні вкладення від державного підприємства «Укрекоресурси», що воно їх надало нам за державними розцінками в оренду загальною вартістю близько 300 тисяч грн. У майбутньому передбачається, що вони нададуть нам також сміттєвоз».


Такі контейнери КП «Екологія» поки що розмістить лише на території двох ЖЕДів - № 3 і № 4. Таким чином, поки що буде охоплено до 5 % від загальної кількості того сміття, що збирається у нашому місті. Але, щоб процедура роздільного збору стала для міського бюджету рентабельною, цей показник, за словами Сергія Нєфьодова, потрібно довести хоча б до 20 %. Та для цього ще потрібно докласти чимало зусиль.
«Ще будучи депутатом четвертого скликання, я мріяв створити таке підприємство у Вишневому, - розповідає голова постійної депутатської комісії з питань екології Аркадій Бондар. - Але тільки у 2011 році ми зуміли це зробити. І ці перші контейнериперші «ластівки» для того, щоб наше місто стало кращим. На мою думку, цеперший крок у розвитку нашого міста як європейського. Сьогодні відбулася знакова подія для Вишневого. Бо до цього питанням утилізації сміття займалися не міські організації. Тепер, дякуючи нашій владі, ми можемо реалізувати цей проект.

Ми прагнемо жити у комфортному, затишному місті. Щоб воно й надалі розвивалося, його бюджет має наповнюватися. Ми з вами маємо унікальну можливість заробити кошти для нас же самих і для наших із вами дітей, не витрачаючи на це особливих зусиль. То ж скористаймося нею!»

P.S. Наступного дня я пройшлася містом і переконалася: містяни таки звертають увагу на нові контейнери і вже сортують, сміття згідно з наклеєними на них оголошеннями. Сподіваємося, така практика стане для нас усіх звичною.

Наталка Куцак

© 2012 Офіційний портал м. Вишневе

Просмотров: 1853 | Добавил: vishneve | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: