Приветствую Вас Гость
Пятница
29.03.2024
10:49

Портал г.Вишневого

Реклама в бегущей строке
Добавить Новость
Добавить новость
Наш Форум
Наш Форум
Меню сайта
Форма входа
Мини-чат
Поиск
Наш опрос
Кого бы вы хотели видеть в мерском кресле
Всего ответов: 1006
Архив записей
Кто сегодня был
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Информ партнеры
© Вишневе - офіційний сайт міської ради
Управління Міським Господарством
Інформаційний портал
Інформаційний портал
Погода
Ближайший праздник
Праздники Украины
Случайное Фото
Выбрать язык
Web камера
Наш Форум
Главная » 2010 » Октябрь » 14 » Вишнівчани підкорили Пекін!
Вишнівчани підкорили Пекін!
11:53

Вони знову зібрались на тренування, знову починають з розминки. А потім вправи - одна за іншою.
- Одну хвилинку,- тренер зупиняє пару своїх спортсменів.
- Леся, поміняй на кілька вправ напарника, - дає настанови Заслужений тренер України Віктор Васильович Мужчина.
Кожен рух слід відчувати, слухати один одного. - Дякую, Лесю, продовжуйте в тому ж ритмі - підказує Віктор Мужчина. - Ось так і працюємо в своїй дитячо-юнацькій спортивній школі, - ще раз мій співрозмовник показує на вихованців. - Двадцять сім років тому я прийшов сюди працювати.
Віктор Васильович все-таки знайшов кілька хвилин під час тренування своїх вихованців.
- Дзюдо, самбо, легка атлетика, баскетбол, теніс, сумо - це далеко не повний перелік всіх видів спорту ДЮСШ у Вишневому. Тільки секцію дзюдо відвідують близько 150-ти любителів спорту. Багато хто приходить сюди зовсім в юному віці, і захоплення цим видом спорту залишається надовго. Одні приходять на тренування аж до зрілого віку, інші - приводять дітей, внуків - розказує тренер.
За роки роботи спортивної школи її гордість і слава - вихованці. Це завдячуючи їх сумлінність і наполегливості, результати з кожним роком стають вагомішими. Кращі серед кращих - призери спортивних турнірів Ірина Хмелев, Олександр Ліщетович. Костянтин Березін, Галина Тесленко, Андрій Донченко, Михайло Сафонов, Ірина Колесник, Іванна Березовська, Марія Петрущак, Тетяна Хоменко.
Хороша новина днями порадувала як викладачів, так і всіх вихованців. У вестибюлі ДЮСШ милує око «блискавка» такого змісту: «Вітаємо! Ярьомку Світлану - срібну призерку Перших Всесвітніх ігор з єдиноборств у абсолютній вазі з сумо». А поряд іще одна - спортсменка зайняла Перше місце на чемпіонаті Європи в м.Лозанні.
Саме в ці дні всі вітають команду з Вишневого, яка днями повернулась з Пекіну.
- Наша Світлана здобула найвищу перемогу по сумо, - не нарадується тренер за свою вихованку. - Ну, що скажемо? - звертається до дівчини.
- Я обійшла спортсменок з Японії, Нової Зеландії, навіть обійшла трьохразову чемпіонку світу з Росії Анну Жигалову. Але у фіналі програла подрузі по команді з Дніпропетровська Ользі Давидко. Нині у мене знову напружений розклад, - ділиться враженнями призерка Світлана Ярьомка. - Слід серйозно готуватись до турнірних змагань як України, так і світу.
Та найважливіша місія у майстра спорту міжнародного класу Світлани Ярьомки - вибороти ліцензію на участь в Олімпіаді в Лондоні через два роки. Тож попереду - тернистий шлях до нових спортивних звершень - бути однією з перших в розіграші кубків світу, всі сили сконцентрувати на підготовці до досягнення мети.
А поки дівчина підкоряє спортивні вершини, адміністрація Києво-Святошинського району намагається покращити для Світлани житлові умови. Адже дівчині щодня доводиться діставатися з Боярки у Вишневе на тренування. Це забирає багато часу, втрачаються сили, кошти.
У складі делегації з Вишневого була ще одна вихованка школи - Леся Савчук.
Цього разу до змагань я готувалась дуже мало, - розповідає спортсменка з боротьби самбо. - Після операції на кілька місяців я вибула зі строю. Через це на змаганнях отримала хоч і незначний, але результат. А це стимулює на нові спортивні звершення. До того ж найбільше запам`яталося, як у складі делегації вручила в Пекіні квіти волонтерам.
- Уявляю, як ваша сім`я за Вас хвилювалась? - питаю у неї.
- Звичайно. Адже у мене спортивна родина - зі своїм чоловіком я познайомилась також під час занять спортом. Тепер у нас підростає семирічна донечка. До речі, вона також робить перші кроки у дзюдо - каже Леся.
У складі делегації з України в Пекіні було 72 представники. З Київщини ж було тільки двоє спортсменів і тренер. Китай взяв на себе всі витрати - проживання в готелі, харчування, переліт, екскурсії по країні. В Китаї люблять спорт - всі трибуни спортивного комплексу були вщент заповнені. На змагання було внесено 4 олімпійські дисципліни і 9 неолімпійських. Під час їх проведення розіграно 136 комплектів нагород - розповідає Віктор Мужчина. - Я і зараз не можу без хвилювань розповідати, як на трибунах всі встали, під звуки гімну України вітаючи нашу українську команду із зайнятим третім місцем. Наші спортсменки вибороли перемогу - це вже подвиг, - з гордістю мовить тренер . А далі продовжує:
- За багато років моєї роботи нашим спортивним досягненням сприяють люди, які розділяють здоровий спосіб життя. Проявляють активну позицію, сприяють як морально, так і фінансово. Вони піклуються про фізичний стан підростаючого покоління. Спасибі тим, хто поруч з нами хвилюється, підтримує, стимулює на нові досягнення у спорті. Це і представники Києво-Святошинської районної адміністрації, «Вишнівськтеплоенерго». А поїздкою в Пекін я особисто завдячую М.М.Ляшенку. - голові ГО «ЗА! Вишневе», а також своєму колишньому учневі Руслану Дорохіну, який на сьогодні є діючим спортсменом, що має гарні результати і добре розуміє гіркоту поразок та ціну перемог - травми, перевантаження, психологічні навантаження... Руслан особисто з цим стикається, перемагає сам ці труднощі, а також навчає інших своїм прикладом, як подолати всі перепони та досягти успіху.
Ми ставимо великі завдання у спорті, і саме нові перемоги окриляють, додають наснагу на нові вершини, - звучать як девіз слова тренера.

Тож побажаємо тренерам ДЮСШ нових спортивних висот!


За матеріалами ГО "ЗА! Вишневе!", корреспондент Н.Домарацька
Просмотров: 1669 | Добавил: vishneve | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: