Приветствую Вас Гость
Четверг
25.04.2024
15:21

Портал г.Вишневого

Реклама в бегущей строке
Добавить Новость
Добавить новость
Наш Форум
Наш Форум
Меню сайта
Форма входа
Мини-чат
Поиск
Наш опрос
Кого бы вы хотели видеть в мерском кресле
Всего ответов: 1006
Архив записей
Кто сегодня был
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Информ партнеры
© Вишневе - офіційний сайт міської ради
Управління Міським Господарством
Інформаційний портал
Інформаційний портал
Погода
Ближайший праздник
Праздники Украины
Случайное Фото
Выбрать язык
Web камера
Наш Форум
Главная » 2010 » Январь » 29 » З 1 лютого офіційно розпочинається набір у дитячі садочки міста
З 1 лютого офіційно розпочинається набір у дитячі садочки міста
15:22

Завжди цей процес для батьків супроводжується певними переживаннями: чи вистачить моїй дитині місця в садочку, чи буде вона доглянута, нагодована? Ці переживання природні, але даремні, заспокоює спеціаліст виконкому у справах сімї, молоді та спорту Оксана Олексієнко.


- Міська рада взяла на себе зобов’язання проводити набір у дитячі садочки, щоб убезпечити батьків від зайвих дрібних непорозумінь, які іноді ще можуть траплятися. Адже, як і скрізь, у Вишневому проблема з дитячими садочками стоїть достатньо гостро, хоч у нас дуже багато дитячих садочків. Місто наше велике, хороше, народжуваність спостерігається досить висока. Про це свідчить статистика. Це бюджетні садочки, на їх утримання йдуть кошти саме міської ради,а, отже, громади міста, тому, в першу чергу, ми надаватимемо місця дітям батьків, котрі проживають у місті Вишневому, а також бюджетним працівникам, і намагатимемося, щоб у обов’язковому порядку місцями були забезпечені працюючі мами, котрі виходять на роботу з декретної відпустки. Навіть якщо дідусь чи бабуся – вишнівчани, ми надамо такій дитині місце в дитячому садочку. Якщо місця будуть, то іногороднім також надамо місця.
Міськрада забезпечує садочкам ремонт, заробітну плату персоналу, харчування діток, і, якщо є у батьків пільговий статус, міськрада також бере на себе зобов’язання з оплати харчування таких діточок.
Відразу ж хочу зауважити про благодійні внески. Вони потрібні, і, в першу чергу, вони потрібні вашій дитині. Кожен із батьків повинен розуміти, що благодійний внесок тому і є благодійним, що вноситься за принципом «хто скільки зможе». Це саме та сума, на яку ви можете розраховувати, а не вам продиктують і скажуть: принесіть саме стільки, інакше ми не візьмемо вашу дитину до дитячого садочка. Це неправда. Якщо ви не маєте такої змоги, з вас ці суми ніхто не може вимагати примусово.
Садочки у нас надзвичайні, й усі однаково хороші, оригінальні по-своєму. Не можна сказати, що один садочок кращий, інший – гірший. Практично кожному садочку за його роботу можна поставити оцінку «відмінно». Дуже велику роботу проводять завідуючі дитячими садочками, підібрано хороший кваліфікований персонал. До будь-якого садочку, куди ви віддасте свою дитину, будьте впевнені – за нею гарно доглядатимуть. Проблем із харчуванням у садочках також немає.
Скрізь ведеться оздоровлення дітей, дуже добре проводиться профілактична робота. Але специфічних садочків у нас, на жаль, немає. І поки що, на жаль, питання про побудову такого садочка у нас не піднімалося. Планувалося зробити такі групи, але, оскільки в нас у місті й справді велика кількість дітей, які потребують місць, це питання зараз не піднімається. Ми дуже вдячні завідуючим наших садочків, котрі не ставлять якихось певних обмежень – потрібно, щоб діти ходили до садочків, і вони їх приймають, ідуть мамам на зустріч, бо розуміють, що кожна мама не просто мама, а й годувальниця. І при цьому вони роблять усе, щоб цим діткам у садочках було добре та комфортно. Будемо старатися, щоб усім діткам, котрі потребують садочка, місця вистачило. Усі батьки, котрі, починаючи з нового року, написали заяву по червень місяць (практика минулого року), були зараховані до дитячих садочків. Будемо дивитися, які групи додаватимуться, яка буде кількість дітей, - народжуваність у нас, згідно статистики, збільшилася, і набагато.
Програми виховання та оздоровлення у наших садочках постійно оновлюються. У нас немає такого, що садочки стабільно працюють із року в рік по одній програмі, без нововведень, і все на цьому. Вони постійно оновлюються, постійно з’являється щось нове, передове. Наші вишнівські садочки признані у районі найкращими. Усі районні заходи, котрі стосуються садочків, проводяться саме у нас, у Вишневому. Дитячий садочок «Орлятко», «Ромашка» мають статус зразкових садочків, з чим ми їх і вітаємо.
У тому році, наприклад, у «Росинці» з’явився басейн – це таке нововведення, яке було зроблено минулого року, і діти, і батьки цим дуже задоволені. До речі, саме цей садочок минулого року зайняв друге місце по Україні з фізичного виховання серед аналогічних виховних заходів.
На жаль, окремі логопедичні групи зробити ми можемо не скрізь, але це питання з часом плануємо вирішити. Ми не набираємо логопедичні групи тому, що замало самих груп.

Розширити групи, наприклад, «Намистинку». Це буде можливо, якщо ми вирішимо питання з Пенсійним фондом. Ми ведемо зараз переговори, і розуміємо прекрасно пенсіонерів, що їм також потрібне приміщення, хоча, ми знаємо, що по Закону не можна проводити реформування ніяких дитячих садочків, але все ж таки сподіваємося, що в цій ситуації зможемо знайти компромісне вирішення проблеми. Нині стоїть питання щодо ремонту таких садочків, як «Чебурашка», «Теремок». Що ж стосується ремонту садочка «Колобок». Там планувалося зробити Будинок дитячої творчості. Одна з будівельних фірм бралася за фінансове забезпечення проведення ремонту, але, у зв’язку з кризою, вона не змогла виконати взятих на себе зобов’язань. Що буде зараз, - не знаю, все залежатиме від наших депутатів.

Заяви подаються до виконкому міської ради, відділ у справах сімї, молоді та спорту. Прийом проводиться у понеділок, із 2 до 17 год., а також – середу, із 10 до 13 год.

Із собою потрібно взяти такі документи: 

- ксерокопію свідоцтва про народження дитини;
- ксерокопію паспорта батьків (стандарт);
- довідку з місця роботи про заробітну плату;
- якщо у батьків чи дітей є певні пільги – ксерокопію документу, що їх засвідчує (наприклад, чорнобильського посвідчення);
- довідку з місця роботи матері про те, що вона буде забезпечена місцем роботи після виходу з декретної відпустки;
- безпосередньо до садочку потрібно додати заяву на ім’я завідуючої з проханням прийняти Вашу дитину, а також другу заяву – про пільгову оплату (за потреби), на якій
завідуюча, виходячи з вашої ситуації, ставить підпис, що не заперечує проти цього. Потім складається депутатський акт про обстеження ваших житлових умов, і ви приносите ці документи у виконком міської ради, після чого це питання розглядається на засіданні. Кожне питання вирішується індивідуально, все розглядається в комплексі - оплата проводиться з огляду на матеріальне забезпечення сім’ї.

©Вишневе - офіційний сайт міської ради
Просмотров: 3334 | Добавил: vishneve | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: