Приветствую Вас Гость
Четверг
25.04.2024
00:48

Портал г.Вишневого

Реклама в бегущей строке
Добавить Новость
Добавить новость
Наш Форум
Наш Форум
Меню сайта
Форма входа
Мини-чат
Поиск
Наш опрос
Кого бы вы хотели видеть в мерском кресле
Всего ответов: 1006
Архив записей
Кто сегодня был
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Информ партнеры
© Вишневе - офіційний сайт міської ради
Управління Міським Господарством
Інформаційний портал
Інформаційний портал
Погода
Ближайший праздник
Праздники Украины
Случайное Фото
Выбрать язык
Web камера
Наш Форум
Главная » 2008 » Октябрь » 16 » Відключення злісних боржників
Відключення злісних боржників
19:18
 

В листопаді місяці 2008 року будуть здійснюватись заходи по погашенню заборгованості населенням комунальних послуг за допомогою пристрою для точкової  санації трубопроводів (система «СПРУТ»... ,  виконавець заходів – КП «Полтававодоканал», патент № 7568). 

 

Це означає, що мережі квартири абонента – боржника будуть відключені від систем водопровідних та каналізаційних мереж.

          Повторне підключення абонента до мереж буде виконуватись після сплати всієї суми боргу комунальним підприємствам та вартості послуг з підключення виконавцю заходів.
 
По матеріалам КП "УПРАВЛІННЯ МІСЬКИМ ГОСПОДАРСТВОМ"
Просмотров: 1897 | Добавил: vishneve | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 7
1 Кузя   (16.10.2008 22:17) [Материал]
Наконецто небудут страдать те которые платят

2 rull   (20.10.2008 15:08) [Материал]
эт точно. а если бы ещё прекратили практику оплаты услуг ЖКХ за себя и за "того парня" - было бы вообще хорошо.

3 Serg   (29.10.2008 17:59) [Материал]
Развод, а вообще было бы неплохо.

4 vishneve   (29.10.2008 18:42) [Материал]
Сегодня даже на подезде у меня вывисили такое обьявление, так что наверное не развод...

5 mobilez   (05.11.2008 16:20) [Материал]
Таке «дистанційне» відключення стало можливим завдяки пристроям «Зиґзаґ» і «Спурт». Вони розроблені у «Полтавводоканалі» (патент №7568).

Аби позбавитися зневодненої «облоги» свого помешкання, споживачу-боржнику доведеться сплатити, крім повної суми боргу, ще майже півтисячі гривень. За відновлення водопостачання 288 грн. і за розблокування туалету 250 грн.

Винахідник-проктолог?

Можна припустити, що у 2004 році працювати до КП «Полтававодоканал» влаштувався колишній проктолог. Тобто медичний фахівець по хворобам прямої кишки. До того ж – не позбавлений раціоналізаторської «жилки». Саме у полтавському водоканалі винайдено і запатентовано прилади «Спрут» і «Зиґзаґ». Їх робота базується саме на принципі медичного зондування пацієнта через...

У будинку, де треба відключити окремих боржників, через водяну та каналізаційну труби вводиться механічний зонд з такою собі спущеною повітряною кулею та мініатюрною лампочкою.

Далі цей зонд просувається мережами і паралельно передає свій рух на монітор. «Входить» до потрібної квартири. Після цього надувається вже згадувана повітряна кулька... У такий спосіб «Спрут» перекриває воду – вона не потече з кранів. А «Зиґзаґ» під самісіньким унітазом злісного неплатника блокує каналізацію.

Без туалету платять швидше!

Секретами технології відключення поділився полтавчанин Петро Наркевич, заступник начальника служби водопостачання та водовідведення.

«Від’єднуємо від каналізації таким чином: згори стояка запускаємо своєрідний зонд, який скеровуємо у конкретну квартиру, мешканці якої заборгували, і ставимо заглушку, – описав процес пан Наркевич. – Відтак її мешканці вже не зможуть користуватися каналізацією, оскільки трубу заблоковано».

«Спрут» від’єднує квартиру вже від водопостачання. Та до нього ми вдаємося значно рідше. Адже це і часу займає більше, та й люди без води у квартирі ще якось примудряються прожити. А от коли ніяк у туалет піти, то швиденько знаходять гроші, щоб погасити борги», – колоритним полтавським суржиком пояснив Петро Наркевич.

Бригади «вибивання» боргів

Чотири полтавські бригади із цими пристроями мандрують Україною. Виконують замовлення колег з інших комунальних підприємств. На цьому вони непогано заробляють.

Полтавчани за день своєї роботи беруть 9600 гривень. Для постійних «клієнтів» можуть бути надані знижки або додаткові дні роботи безкоштовно. Звісно, «Полтававодоканал» не хоче ділитися розробками цих пристроїв. Адже вони запатентовані й дозволяють добре заробляти.

Упродовж дня працівники «Полтававодоканалу» встигають відключити від каналізації у середньому 20 квартир.

Приблизно 50% квартир-боржників не вдається відімкнути. Або через засмічені труби, або через відсутність доступу до стояка, або через специфічне його розташування, або через нетиповий діаметр труб.

Рівень оплати за воду у Полтаві та у 32 інших українських містах, де застосовували ці диво-прилади, сягає на сьогодні сто і більше відсотків.


6 lordweiss   (10.11.2008 21:42) [Материал]
Желаю тем кто создал этот прибор, шоб у них руки поотсыхали!!!! У мну в доме много пенсионеров и мне их оч жалко! Пенсия маленькая и платить нечем. Видел даже бабулю из соседнего подьезда как она стояла перед обявлением об отключении и горько плакала. ПИПЕЦ! Было желание руки поотрывать создателям этой хрени. angry

7 vishneve   (21.11.2008 21:59) [Материал]
Вже минув майже місяць, як було оголошено, що вишнівчан, які заборгували за комунальні послуги будуть відключати від водопостачання та каналізації. Неплатникам, які винні місту 3 млн. 164 тис. грн.. було відправлено попереджувальні листи в яких вказано суму боргу. Станом на 20 листопада було сплачено 2 млн. 794 тис. грн. з них 556 тис. – після попереджувальних листів.
Отже, як бачимо загроза бути відключеним від каналізації подіяла, проте не на всіх. Цього тижня до Вишневого прибули представники «Полтававодоканала». Вони мають технологію, яка дозволяє перекривати труби в окремих помешканнях не заходячи до квартир. Вже з понеділка вони зайнялись боржниками на яких попередження не подіяли.
Працівники «Полтававодоканал» вже мають великий у досвід у відключенні боржників від комунальних послуг. Відключення однієї квартири в них займає не більше 20 хв.

Вишневе - офіційний сайт міської ради


Имя *:
Email *:
Код *: