Приветствую Вас Гость
Четверг
25.04.2024
10:05

Портал г.Вишневого

Реклама в бегущей строке
Добавить Новость
Добавить новость
Наш Форум
Наш Форум
Меню сайта
Форма входа
Мини-чат
Поиск
Наш опрос
Кого бы вы хотели видеть в мерском кресле
Всего ответов: 1006
Архив записей
Кто сегодня был
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Информ партнеры
© Вишневе - офіційний сайт міської ради
Управління Міським Господарством
Інформаційний портал
Інформаційний портал
Погода
Ближайший праздник
Праздники Украины
Случайное Фото
Выбрать язык
Web камера
Наш Форум
Главная » 2009 » Июнь » 4 » Концерт до 40-го ювілею Вишнівської школи мистецтв
Концерт до 40-го ювілею Вишнівської школи мистецтв
20:22

Звітний концерт, присвячений 40-му ювілею Вишнівської школи мистецтв відбувся 16-го травня в актовій залі Вишневої ради. Привітати педагогічний колектив і учнів школи прийшло багато почесних гостей. Серед них – міський голова Анатолій Гошко, заступник голови РДА Олександр Лук’янчук, начальник відділу культури та туризму РДА Юлія Одринська, голова обласної профспілки працівників культури Ніна Глушаниця, районної – Тетяна Яковенко. Дипломанти отримали коробки цукерки. Багато привітань і теплих слів було адресовано колективу педагогів. Та в газетній публікації неможливо все передати.


  
Мистецтву сольного співу, гри на різних музичних інструментах ось вже чотири десятиліття навчають досвідчені педагоги, ентузіасти своєї справи цього закладу, який вже багато років очолює Наталія Скритуцька. Музика і спів – це душа народу, духовна скарбниця кожної нації. Саме тому Олександр Лук’янчук у своєму вітальному слові побажав, щоб розвивалися ті паростки духовності й високої культури, які плекають педагоги музичної школи. Також він побажав дорослим любові й щирості у ставленні до дітей. За сумлінну працю та значний внесок у розвиток української культури від голови РДА Ярослава Добрянського він вручив грамоти викладачам Олені Кухті, Надії Грабовській, Наталії Зарубян, Ірині Гончаровій. За дорученням голови районної ради Григорія Косенка – Аллі Чередниченко, Любові Рогач, Марині Платюк. За професіоналізм, вагомий вклад у розвиток української культури та з нагоди 40-річчя школи вручила грамоти педагогам і магнітофон для закладу начальник відділу культури та туризму РДА Ю. Одринська. 
  Тепло привітав педагогів і дітей Анатолій Гошко. Він відзначив, що школа – це честь, імідж міста. На його думку, разом із педагогами й вихованцями ми зможемо перетворити наше місто в найкрасивіше на Україні. Міський голова пишається тим, що його донька навчається в цій музичній школі гри на фортепіано і скрипці, що саме завдяки професійним викладачам розвивається її талант. Анатолій Гошко вручив подяки та грошові премії педагогам Наталії Скритуцькій, Світлані Матвійчук, Ірині Гончаровій, Олені Кухті, Ганні Стояновій.
  За роки свого існування школа виховала багато справжніх інтелігентів, немало вихованців повернулися в стіни школи педагогами. На жаль, працюють музиканти в пристосованих приміщеннях, а мріють про справжній палац мистецтв. Як вважає директор Наталія Скритуцька, тільки спільними зусиллями міста та району ці мрії можуть здійснитися.
  До 40- річного ювілею закладу учні й викладачі прийшли з великими здобутками й приготували багато подарунків. Найголовніші – це участь і дипломи за призові місця у престижних міжнародних, всеукраїнських, обласних і районних фестивалях та конкурсах. А це засвідчує високий професіоналізм, великий освітньо-виховний потенціал педагогів школи, які до того ж є великими ентузіастами своєї справи, віддаючи свою щиру любов і вміння вихованцям. Саме тому учні школи стали не тільки учасниками, а й дипломантами таких мистецьких форумів: Всеукраїнський дитячий вокальний конкурс «Веселі канікули восени»; Міжнародний дитячий музичний конкурс-фестиваль «Золоті зернята України»; Міжнародний конкурс хорів та фольклорних колективів «Празьке різдво»; Міжнародний дитячий мистецький фестиваль «Весна в Артеку»; регіональний конкурс-огляд юних піаністів ім. Олени Вериківської; обласний конкурс в рамках фестивалю «Дебют». Школа пишається своїми переможцями і тими, хто вів їх до перемог.
  Програму концерту було складено як з класичних, так і з сучасних творів, багато яких вивчали і батьки нинішніх вихованців, що свого часу навчалися у цій школі.
  Про наближення свята ще до його початку сповіщав оркестр музичних інструментів, який розташувався на балюстраді виконкому Вишневої ради. А в призначений час педагог Алла Чередніченко розпочала святкову програму: «Шановних викладачів, учнів, батьків, гостей зі святом вітає хор молодших класів, керівник Плетюк М.С., концертмейстер Нестерова Р.О.».
  З вітальним словом виступила Наталя Скритуцька, яка пишається професійними здобутками колективу, вагомими успіхами учнів школи.
  Тепло приймають глядачі ансамбль «Зіронька», лауреата Всеукраїнського дитячого конкурсу «Веселі канікули восени», керівник Гончарова Є., солісти Анастасія Євсеєва та Ганна Татаренко. Лунає українська народна пісня «Зелене жито», за нею – щирі оплески залу. Цей ансамбль, до речі, виступатиме 31-го травня на святковому карнавалі, присвяченому Дню захисту дітей. 
  Однією з родзинок звітного концерту став виступ Єлизавети Чорної, учениці 1-го класу, дипломанта 1-го ступеня, викладач Наталя Зарубян, концертмейстер Руслана Несторова. Дівчинка виконала пісню на музику Шаїнського, слова Алєханова та Жигарьова «Лялька, що ожила». Один за одним яскравим калейдоскопом проходять виступи різних виконавців та колективів: ансамблю скрипалів старших класів «Глорія», лауреата 2-го ступеня фестивалю «Золоті зернята України»; ансамблю національних інструментів «Горлиця», єдиного, до речі, у Вишневому, який бере участь у всіх загальноміських заходах. Бурхливими оплесками нагородили виступ ансамблю народних інструментів «Вишневий цвіт», керівник Надія Грабовська.
  Слід відзначити, що не поривають зв’язків зі школою її випускники. Арію з оперети «Фіалка Монмарта» виконала випускниця школи, студентка факультету естрадного вокалу Київського університету культури Надія Цибель. Вальс-мюзет на акордеоні презентував слухачам Олег Колесник, випускник школи і випускник Київського університету культури. У складі фортепіанного дуету разом зі своїм викладачем Аліною Михайловською виступила випускниця школи Ірина Кирпичек. Дует Одарки та Карася з опери «Запорожець за Дунаєм» виконали Світлана Матвійчик і Павло Дудар, концертмейстер Любов Рогач. «Тарантеллу» з балету «Аннушка» презентував фортепіанний дует у складі педагогів Руслани Несторової та Ірини Кононенко. Завершив звітний концерт хор старших класів «Октава», лауреат фестивалю хорів і фольклорних колективів «Празьке Різдво», який відбувся у Чехії напередодні нового 2009-го року.
  Минуло ювілейне свято, до якого так готувалися… Але любов до прекрасного, зерна якої щедро посіяні в стінах цієї школи, залишиться з вихованцями назавжди.

© Вишневе - офіційний сайт міської ради

Просмотров: 3997 | Добавил: vishneve | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 1
1 Оксана   (10.06.2009 12:57) [Материал]
Фото, трохи не співпадає. Стаття про захід школи мистецтв. фото - звітний концерт Вишнівського центру творчості. Мальохо лохонулися.

Имя *:
Email *:
Код *: