Приветствую Вас Гость
Пятница
19.04.2024
02:42

Портал г.Вишневого

Реклама в бегущей строке
Добавить Новость
Добавить новость
Наш Форум
Наш Форум
Меню сайта
Форма входа
Мини-чат
Поиск
Наш опрос
Кого бы вы хотели видеть в мерском кресле
Всего ответов: 1006
Архив записей
Кто сегодня был
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Информ партнеры
© Вишневе - офіційний сайт міської ради
Управління Міським Господарством
Інформаційний портал
Інформаційний портал
Погода
Ближайший праздник
Праздники Украины
Случайное Фото
Выбрать язык
Web камера
Наш Форум
Главная » 2013 » Апрель » 19 » Реальні факти аварії на електромережах у Вишневому
Реальні факти аварії на електромережах у Вишневому
10:45

У середу ввечері близько 19 год 20 хв у центральній частині міста сталася чергова аварійна ситуація пов’язана з електропостачанням. Так у декількох будинках по вул. Жовтневій стався перепад напруги.


Причина аварії полягає в тому, що на трансформаторній підстанції, яка знаходиться на балансі та обслуговується Киево-Святошинським РП ПАТ «Київобленерго» вигоріла фаза «нуль», яка вирівнює напругу електричного струму в мережі і тримає її в районі 220 вольт. Якщо «нуль» вигорає то напруга може стрибати від 90 до 450 кВт.

У зв’язку з тим що відбулися перепади напруги на трансформаторній підстанції, що обслуговує будинки по Жовтневій, у споживачів електрики сталося пошкодження побутових приладів. Таким чином вся техніка, що була увімкнена на той момент могла бути пошкодженою.

Причину аварії було усунено вельми швидко проте наслідки дійсно масштабні.

Після аварії чимало мешканців будинків по вул. Жовтнева 11, 13, 21, 27, 25, Святошинська 40-г, 40-в, вийшли до приміщення ЖЕД № 1, щоб з’ясувати ситуацію.

Наступного дня з ранку в місті було створено надзвичайний штаб для ліквідації наслідків аварії. Ситуацію взяв під контроль керівник Київської обласної адміністрації та керівництво Києво-Святошинського району.

Міський голова Ілля Діков зустрівся з мешканцями постраждалих будинків та надав їм всю наявну інформацію стосовно аварії.

Ілля Діков повідомив: «Аварія сталася на ТП, що знаходиться на балансі Києво-Святошинського РЕС. Електрику поновили всім - кому за тридцять, кому за сорок хвилин, декому довелось чекати довше. Відкритим залишається питання з приводу того, що велика кількість електороприладів вийшла з ладу».

Вже вранці четверга для з’ясування ситуації до Вишневого прибули представники районної влади - голова Києво-Святошинської РДА Володимир Пак та його заступник Микола Шкаврон. Спільно з мером Вишневого Іллею Діковим посадовці з’ясовували наслідки аварійної ситуації і шляхи їх усунення. Владою було організовано всю роботу з вирішення питань пов’язаних з проблемами мешканців.

Голова Києво-Святошинської РДА Володимир Пак зазначив: «Створено робочі групи, які будуть вивчати ситуацію. Ми збираємо всі заяви мешканців, яким завдано збитків. Всі скарги ми проаналізуємо. Будемо складати акти техніки, що погоріла внаслідок перенавантаження струму. За аварію відповідатиме РЕС. Справу про компенсацію збитків вирішить суд».

У виконкомі міської ради оперативно було надано можливість постраждалим мешканцям написати заяви про отримання збитків. Всі заяви надані представникам енергетиків для врахування і визначення масштабів наданих збитків.

Владою було створено сім бригад до складу яких увійшло по три представники від енергетиків, вишнівського КП «УМГ», депутатського корпусу. Ці бригади відвідають всі будинки тих, хто написав заяви і реєстрували акти-претензії. Далі на основі квартирного обходу буде вирішуватися питання щодо компенсації збитків.

Варто зазначити, що у більшості заяв, які нині знаходяться на розгляді комісії, перелічується майже вся техніка, яка може бути у будинку.

Проте комісія буде вирішувати яку техніку було зіпсовано саме через перепад напруги, а яку - раніше. Окрім того вирішуватимуть, яку техніку можна буде відремонтувати, а яку доведеться купувати.
Прес-служба Вишнівської міської ради
Просмотров: 1027 | Добавил: vishneve | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 1
1 Юрий   (20.04.2013 14:36) [Материал]
Электриков обслуживающих эту подстанцию вместе с их мастером послать на Колыму. Пусть там поучатся работать по-сталински, а не в домино играть в рабочее время.

Имя *:
Email *:
Код *: