Приветствую Вас Гость
Четверг
28.03.2024
22:22

Портал г.Вишневого

Реклама в бегущей строке
Добавить Новость
Добавить новость
Наш Форум
Наш Форум
Меню сайта
Форма входа
Мини-чат
Поиск
Наш опрос
Кого бы вы хотели видеть в мерском кресле
Всего ответов: 1006
Архив записей
Кто сегодня был
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Информ партнеры
© Вишневе - офіційний сайт міської ради
Управління Міським Господарством
Інформаційний портал
Інформаційний портал
Погода
Ближайший праздник
Праздники Украины
Случайное Фото
Выбрать язык
Web камера
Наш Форум
Главная » 2010 » Январь » 23 » ВЧОРА - ВІЛЬНІ ГРОМАДЯНИ, А СЬОГОДНІ - НА ГАКУ У ГАКА?
ВЧОРА - ВІЛЬНІ ГРОМАДЯНИ, А СЬОГОДНІ - НА ГАКУ У ГАКА?
19:37

Більшості з нас ще зі шкільної лави добре відома пісня про мужнього козака Байду, якого султан турецький звелів схопити й за гак ребром зачепити. Ну, так то було воєнне протистояння між мусульманською Туреччиною і християнським Запорожжям...


А сьогодні ж мирні часи, і Гак Володимир Степанович, як і ми, українець та християнин. Але зачепив і нас, і наших дітей, гірше турецького султана.
Йдеться ось про що. Приватизувавши Київський мясопереробний завод , тодішній директор, а нинішній власник ЗАТ "КМПЗ" Володимир Гак став власником і гуртожитку, в якому люди мешкають. Раніше за проживання в ньому з них вираховували кошти із зарплати безготівково. Після "прихватизації” завод почало лихоманити, а згодом і зовсім зупинився. Весь 2009 рік люди на вимогу В. Гака перебувають у безоплатній відпустці "за сімейними обставинами". Сподіваючись, що колись-таки завод запрацює, підробляють то там, то сям. І за проживання в гуртожитку платять пану власнику з цих зароблених на стороні коштів. А суми просто фантастичні! Наприклад, одній людині від 1-го грудня 2008 року до 31 серпня 2009 року пан Гак нарахував боргу 5520 гривень - понад 600 гривень за місяць! Ще торік влітку перший заступник міського голови В. Стужук повідомив, що досягнуто домовленості між ним, В. Гаком та в.о. голови Київської облдержадміністрації В. Вакарашем про передачу даного гуртожитку в комунальну власність Вишневого. А на початку вересня того ж року ХХХVI сесія V скликання прийняла рішення "Про надання згоди на прийняття у власність територіальної громади міста приміщення гуртожитку за адресою вул. Вітянська, 6". Та ба! Пана Стужука посадили за грати, бо попався на отриманні хабаря. А пан Гак відмовляється передавати гуртожиток в комунальну власність міста. Бо, на його думку, гуртожиток потрібний для забезпечення житлом працівників заводу. Але ж працівники заводу - це 20 сімей, які пропрацювали на ньому і мешкають в цьому гуртожитку по 20-25 років.
Причому, у кімнатках по 18 квадратних метрів живуть по 4 чоловіка: батьки і вже дорослі діти. І, що цікаво, довгий час пан Гак не бажав зареєструвати (прописувати) в гуртожитку мешканців. Зробив це аж після втручання прокуратури, коли мешканці направили колективне звернення до адміністрації Президента.
Найсмішніше ж (звичайно, це сміх крізь слози) в цій історії те, що їм не дають права поліпшити свої житлові умови, а у гуртожиток вселяють людей, які ніякого відношення до заводу не мають: працівників прокуратури, суду, КРУ. А заступник міського голови В. Сокиркін каже: "Нічого не вдієш! Гак змушений це робити, бо то ж - державні службовці."
Оце так позиція народної влади! А як же з рівністю прав і свобод громадян?
Не бажають допомогти нам ані района, ані обласна рада та держадміністрація. Як їм бути, що робити?
Теоретично, за Конституцією, Україна є демократичною, соціальною, правовою державою, але насправді це не завжди так. Верховенства права у нас досі не досягнуто. По-перше, закони приймаються без урахування механізму його реалізації на практиці, як це ми бачимо на прикладі Закону "Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків". По-друге, власниками багатьох заводів, фабрик, гуртожитків стали такі аморальні глитаї, як В. Гак. Знову ж таки, що робити? Коли султан турецький зачепив Байду ребром за гак, то "Байда взяв лучок та стрілочок цілий пучок, та як стрілив - я вцілив, його доньку - в головоньку, а ицю - в потилицю"... І правильно зробив! Таким негідникам, що поводяться з людьми, як з безправними кріпаками, не місце на нашій землі!
Але, звичайно ж, поводитися з ними не потрібно так, як Байда зі своїми ворогами.
Тільки діючи згуртовано і наполегливо мешканці гуртожитку, звернувшись до суду, зможуть довести, що даний гуртожиток будувався за державні кошти і був незаконно приватизований паном Гаком. Це єдиний шлях для мешканців, аби у даному випадку відстояти свої законні житлові права, передбачені Конституцією України.

Стаття 25 вказаного вище Закону наголошує: "Спори, повязані з порушенням житлових прав громадян, які вимушені проживати в гуртожитках, на які поширюється дія цього закону, незалежно від форми власності, розглядаються та вирішуються в судовому порядку”.


Анатолій Конельський

За матеріалами сайту www.zavishneve.com.ua

Просмотров: 4899 | Добавил: vishneve | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 2
1 MSergius2395   (27.01.2010 08:26) [Материал]
Я с тобой несогласен, у нас законы работают, но работают по принципу "закон, що дишло, як повернув, так і вишло", т.е. так как надо тем, кто при власти.

2 neo   (29.01.2010 12:19) [Материал]
Чем тупее народ,тем богаче чиновники.Нужно научиться уважать себя и требовать с чиновника выполнения его обязанностей и понимать что он на гос. должности и получает зарплату с наших налогов ,так что все в наших руках

Имя *:
Email *:
Код *: