Приветствую Вас Гость
Пятница
19.04.2024
21:17

Портал г.Вишневого

Реклама в бегущей строке
Добавить Новость
Добавить новость
Наш Форум
Наш Форум
Меню сайта
Форма входа
Мини-чат
Поиск
Наш опрос
Кого бы вы хотели видеть в мерском кресле
Всего ответов: 1006
Архив записей
Кто сегодня был
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Информ партнеры
© Вишневе - офіційний сайт міської ради
Управління Міським Господарством
Інформаційний портал
Інформаційний портал
Погода
Ближайший праздник
Праздники Украины
Случайное Фото
Выбрать язык
Web камера
Наш Форум
Главная » 2010 » Январь » 20 » Вишнівській молоді – доступне житло!
Вишнівській молоді – доступне житло!
18:45

Як не прикро, сьогодні приблизно третина населення міста Вишневого проживає у незадовільних житлових умовах. Особливо непокоїть житлова незабезпеченість нашої молоді, адже відсутність власних помешкань сьогодні є чи не головною причиною зволікання молодого покоління зі створенням сім’ї, а отже – з забезпеченням міста молодими спеціалістами, формуванням молодіжної соціальної інфраструктури у Вишневому, відтворенням та приростом населення.

  Зарадити проблемі можна зусиллями самої громади: через розвиток системи молодіжних житлових комплексів (МЖК) та створення на їх основі передових об’єктів соціальної інфраструктури (дитсадків, шкіл, медустанов, культурно-розважальних закладів тощо), діяльність яких спрямована на максимальну реалізацію творчого, інтелектуального та професійного потенціалу молоді.

Вирішення житлових проблем молоді шляхом створення МЖК сьогодні охопило всі регіони України і сприяє задоволенню житлових потреб значної кількості молодих сімей. Головним завданням МЖК є забезпечення доступним і якісним житлом молодих сімей та одиноких молодих громадян шляхом залучення їх праці й коштів – як власних, так і через механізм пільгових безоп­латних субсидій та довгострокових кредитів – на будівництво житла. Свою діяльність молодіжні житлові комплекси здійснюють на принципах господарського розрахунку, самоокупності й самофінансування. Вони залучають до виконання робіт спеціалізовані організації та їхніх працівників або проводять ці роботи власними силами. Молода громада, згідно законодавства України (Закону України "Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні", Постанови Кабінету Міністрів "Про вдосконалення шляхів розвитку молодіжного житлового будівництва" та „Положення про молодіжні житлові комплекси”) має право самостійно розробляти і затверджувати програму своєї виробничо-господарської діяльності, формувати титульні списки нових будівель, визначати розмір фондів оплати праці при будівництві житла; створювати і ліквідовувати власні будівельні товариства, підприємства торгівлі, спортивно-оздоровчі об'єкти тощо.

Квартири в будинках МЖК надаються відповідно до укладених договорів з урахуванням виконання норми трудової чи фінансової участі громадян та молодих сімей. При цьому з набуттям права власності на нову квартиру, молода сім’я автоматично стає учасником ОСББ – Об'єднання співвласників багатоквартирного житлового будинку МЖК, чим раз і назавжди убезпечує себе від диктату комунальних служб, неякісних послуг та необгрунтованого зростання тарифів. Люди стають повновласними господарями і розпорядниками свого житла. Молодіжні житлові комплекси самі здійснюють реконструкцію, капітальний ремонт і утримання житла і тих об'єктів соціально-культурного, побутового, спортивно-оздоровчого, виробничого й торговельного призначення, які працюють на території комплексу. 

МЖК – це доступна, прозора й ефективна форма самоорганізації громади, це також – практика всієї цивілізованої Європи. Тому, за ними майбутнє. Вишнівська громада потребує таких змін, тому „Фронт змін” спільно з вишнівчанами буде відстоювати право наших мешканців на гідний рівень життя та комфортне соціальне середовище. За нами – правова, консультативна та ресурсна допомога. За громадою – політична воля до позитивних змін у рідному місті. Будуймо наше майбутнє разом!

Голова Вишневого міського осередку

«Фронт Змін» Сергій Костина

Просмотров: 1654 | Добавил: vishneve | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 2
+1   Спам
1 Kyza   (20.01.2010 20:32) [Материал]
Бред "Сивой кобылы"

2 Вишнівчанин   (24.01.2010 17:43) [Материал]
Фронт Змін починає готуватися до виборів 30.05.

Имя *:
Email *:
Код *: