Приветствую Вас Гость
Пятница
26.04.2024
06:25

Портал г.Вишневого

Реклама в бегущей строке
Добавить Новость
Добавить новость
Наш Форум
Наш Форум
Меню сайта
Форма входа
Мини-чат
Поиск
Наш опрос
Кого бы вы хотели видеть в мерском кресле
Всего ответов: 1006
Архив записей
Кто сегодня был
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Информ партнеры
© Вишневе - офіційний сайт міської ради
Управління Міським Господарством
Інформаційний портал
Інформаційний портал
Погода
Ближайший праздник
Праздники Украины
Случайное Фото
Выбрать язык
Web камера
Наш Форум
Главная » 2009 » Август » 14 » Реформування ЖКГ: в якому напрямку рухатись?
Реформування ЖКГ: в якому напрямку рухатись?
15:03

Останні рішення профільного міністерства, що намагається показати роботу з реформування ЖКГ, викликали жвавий інтерес серед комунальників і привернули увагу міських мешканців. Для реалізації положень міністерських ініціатив на останньому засіданні виконкому Вишневої ради було прийнято декілька відповідних рішень, які ми попросили прокоментувати члена виконкому Олександра Волкова, який є і начальником профільного відділу.


- «Сьогодні я хочу звернути увагу на питання, котре потребує обов’язкового громадського обговорення. Всі ми знаємо, що, згідно методики нарахування тарифів на обслуговування будинків та прибудинкових територій (тариф ЖЕДів), визначено перелік з 26-и пунктів обов’язкових видів робіт. На сьогодні ці пункти КП «УМГ» виконує згідно базового тарифу – 1грн.94 коп. за кв. м. Саме ця сума і зазначена у платіжках кожного мешканця Вишневого. Ці роботи включають у себе працю двірників (прибирання сходових клітин, під’їздів, прилеглих територій і місць загального користування будинків), слюсарів та електриків з обслуговування інженерних мереж. До того ж, це -і вивезення сміття, обслуговування ліфтів, освітлення будинків і прилеглих територій, послуги аварійно-диспетчерської служби, санітарна обробка будинків, прочистка димово-вентиляційних каналів, поточний ремонт елементів будинку та прилеглих територій тощо. 
У профільному міністерстві не стали шукати шляхів із удосконалення роботи сфери ЖКГ, а також відшукувати кошти на загальнодержавні програми модернізації житлового фонду, інженерних мереж та устаткування. Вони вирішили піти простішим шляхом. Мешканцям багатоквартирних будинків пропонується визначити, яких саме ЖЕДівських послуг вони не потребують, і колективно відмовитися від них. Відповідні кошти вилучатимуться з обрахування тарифу. Чудово! І тарифи зменшено ( чи не потрібно підвищувати, та й працівників ЖЕДів можна скоротити). Та чи вірний це шлях? Для прикладу. Начальник КП «УМГ» Богдан Особа вивчив досвід одного з міст Київщини, де вже запроваджено цю систему, і назвав її одним словом : «ЖАХ!». Житлові багатоквартирні будинки і прилеглі території миттєво перетворилися на смітник. А коли пропонується мешканцям власноруч прибирати будинки, обслуговувати інженерні мережі чи самостійно організовувати вивіз сміття та прибирання подвір’я, це може означати лише одне: цього ніхто не зробить - у будинку, де проживає більше, ніж одна сім’я, згоди та злагодженої роботи не буде. Ми це чітко розуміємо.
За останні 4-5 років нам вдалося створити професійні колективи житлових дільниць, виплекати хороших спеціалістів і забезпечити гідну роботу комунальних служб. Так, це вимагає певних витрат. Але задарма ніхто не працюватиме. Або ж не забезпечуватиме відповідну якість робіт. Ми не хочемо, щоб той стан житлового фонду міста, котрий подобається переважній більшості вишнівчан, було зруйновано псевдо роботою чиновників у міністерстві.
Саме тому виконком визначив два переліки робіт із обслуговування будинків, споруд і прилеглих до них територій. У першому перелікові (додаток 1) ми встановили послуги, що надаються ЖЕДами та обраховуються за діючими тарифами. В другому перелікові (додаток 2) виконком перерахував обов’язкові для безпечного стану будинків види послуг, що унеможливлює погіршення санітарно-екологічного стану. 
Якщо у мешканців виникне потреба відмовитися від боротьби з гризунами та комарами, або ж від обслуговування теплових лічильників, встановлення номерних знаків чи певної частини робіт із прибирання прилеглих до житлових будинків територій, то вони протоколом, за підписами 51-го відсотка мешканців конкретного будинку можуть це зробити і відповідним чином скоригувати тариф. Виконком не погоджується з тим, що спільні зусилля мешканців будинків замінять професійну роботу двірників, слюсарів, ліфтовиків. Ми дбаємо про мешканців міста в цілому. 
А мешканцям, які постійно скаржаться на неспроможність сплачувати за тарифами комунальних підприємств, хочу наголосити: державна програма субсидій чекає на вас. Потрібно не скаржитись, а просто піти і оформити житлову субсидію, тим більше, що скоро розпочнеться опалювальний сезон. А, згідно повідомленню Уряду, він розпочнеться підвищенням вартості газу для котелень - на 20%, в цілому газу - для населення. Газ житловому сектору, котельням постачають державні підприємства, тому саме держава і визначає вартість цього газу. 

© Вишневе - офіційний сайт міської ради
Просмотров: 1660 | Добавил: vishneve | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 1
1 barkas   (27.08.2009 12:16) [Материал]
В Киеве цена на холодную воду 1.5 грн. за куб. а в Вишневом 7 грн. cry

Имя *:
Email *:
Код *: